Fogyókúrás töltött cukkini recept
Kalóriatartalma igen alacsony, mégis rendkívül sokoldalú hozzávaló. Levesek, saláták, köretek kiváló alapanyaga. Grillpartik közkedvelt résztveveője.
Hozzávalók:
4 cukkini
1 fej vöröshagyma
175 g zsemlemorzsa
1 tojás
2 vaj vagy margarin
2 ek reszelt sajt
zsiradék a tál kikenéséhez
fél csokor petrezselyem
1 tk olasz fűszerkeverék
só
bors
A töltött cukkini elkészítése:
A cukkinit megmossuk, majd hosszában kettévégjuk. Ezután kikaparjuk a belsejét, úgy, hogy mindössze 5 mm vastag héj maradjon. A kivájt cukkinibelsőt félretesszük. Kivajazott hőálló tálba helyezzük a cukkiniket, a kivájt felükkel lefelé fordítva, majd 10 percre a sütőbe helyezzük. A hagymát, a petrezselymet és a cukkinibelsőt felaprítjuk, majd serpenyőben vajon megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a fűszereket és levesszük a tűzről. A tojást elkeverjük és a serpenyőbe öntjük. Kivesszük a sütőből a cukkiniket és megsózzuk, megborsozzuk, majd megtöltjük őket a serpenyőben lévő masszával megszórjuk sajttal. Ezután 5 percre visszatesszük a sütőbe.
Tipp: A cukkini olcsó és kiváló vegetáriánus fogás.