Hortobágyi húsos palacsinta recept
Előételként és főételként is fogyasztható.Igazi Hungaricum!!!
Hozzávalók:
Palacsintához:
20 dkg liszt
2 db tojás
5 dl tej (lehet felerészben szódavíz is)
só
palacsintasütő kikenéséhez kevés olaj
Töltelékhez:
40 dkg csirke-, vagy sertéspörkölt
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt (étkezési keményítő is lehet)
A hortobágyi húsos palacsinta elkészítése:
A palacsintatésztát csomómentesre kikeverjük, majd állni haggyuk legalább fél órát. A pörköltet leszűrjük és a húst ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk, turmixoljuk. Ehhez kevés szaftot és tejfölt adunk, hogy krémes masszát kapjunk.A palacsintákat megtöltjük ezzel a masszával, majd feltekerjük őket.Hőálló tálba tesszük a palacsintákat szépen sorban.Ezután a szaftot a liszttel besűrítjük és a palacsintákra öntjük, majd a sütőben jól átmelegítjük az egészet.
Tipp: A palacsintákat ki is ránthatjuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) mielőtt a tepsibe helyezzük őket.