HTML

Sokrecept

sokrecept

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Steak recept

2008.10.30. 20:56 gofie

Steak recept

A steak gyorsan megsütött szép darab hús, eredetileg csak marha, manapság már disznó, bárárny egyéb hús esetleg hal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 60 dkg hús pl: bélszín

étolaj

steak fűszer

só, bors

fokhagyma

mustár

 

Steak elkészítése:

4-5 nap pácolás után vegyük ki az olajból, csepegtessük le. A sütőt melegítsük elő 250 fokra. Egy serpenyőbe öntsünk kevés olajat, forrósítsuk fel. Tegyük bele a húst, sózzuk meg, majd süssük minden oldalát gyorsan pirosra. A lényeg, hogy kéreg süljön a húsra, ami megakadályozza a húsnedvek kiszivárgását. Ezután tegyük a húst egy tepsibe, toljuk a sütőbe. Nagyságtól és a sütés kívánt mértékétől függően süssük 3-4 percig, így angolos lesz a hús, 5-6 perc alatt viszont teljesen átsül. Ezenkívül ízlés szerint fűszerezhetjük a húst fokhagymával, mustárral is, de vigyázzunk, hogy ezek ne égjenek meg az elősütéskor.

Tipp: Steaket csak öntöttvas serpenyőben süssünk, mert ezek alja egyenletesen veszi  fel és adja le a hőt. Minden steak-et  mindkét oldalán rövid ideig nagy lángon pirítsunk meg, mert így a hús felületén rögtön kicsapódik a fehérje és ízletes bevonatot képez. Grillen is megsüthetjük.

Szólj hozzá!

Címkék: receptek recept grill grillezés steak stea recept hús receptek grill receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://sokrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr94741302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása