Tzatziki recept
A tzatziki uborkából készült sűrű joghurtos saláta, ami előételként és húsfélékhez is kiváló.A görögök egyik nemzeti étele.
Hozzávalók:
ízlés szerint friss citrom leve
ízlés szerint fehérbors
ízlés szerint só
2 közepes méretű kígyóuborka
4 dl natúr joghurt
ízlés szerint fokhagyma (én 7-8 gerezdet szoktam, így igazán pikáns lesz)
2 ek olivaolaj
Elkészítés:
Az uborkát lereszeljük, vagy vékony csíkokra gyaluljuk, megsózzuk, majd állni hagyjuk, hogy egy kis levet eresszen, utána jól kinyomkodjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk és áttörjük. Hozzáadjuk az uborkához az áttört fokhagymát, a joghurtot, egy kis fehérborsot, ízlés szerint citrom levet és az olivaolajat, majd jól összekeverjük.
Tipp: Gyros mellé nélkülözhetetlen. Jól összeérnek az ízek ha egy éjszakát áll a hűtőben.