Guacamole recept
A guacamole a mexikói konyha egyik leghíresebb étele. Továbbá nagyon egészséges, hiszen az avokádó tele van vitaminokkal és hasznos zsírral. Elkészítése gyors és egyszerű, de sajnos csakis frissen fogyasztható, mert bebarnul.
Hozzávalók:
2 puha avokádó (érett)
1 kis fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 chilipaprika
1 zöldcitrom (lime)
1 dl tejszín
só
frissen őrölt bors
Ha igazán ízletes nassolnivalót szeretnénk mártogassuk tortillachips-el és kortyolgassunk hozzá Coronita sört.
Elkészítés:
Az avokádót kettévágom, kiszedem a magját és egy kanállal kikanalazom a húsát. Beteszem egy tálba, villával kicsit összetöröm és meglocsolom a lime levével. A hagymát felaprítom, a fokhagymát pépesre reszelem, a kimagozott chilipaprikát pedig vékony forgácsokra aprítom és hozzáadom az avokádóhoz. Ráöntöm a tejszínt, és botmixerrel pépesre keverem a világoszöld színével ártatlannak tűnő, de a chilipaprika miatt izmos kencét. Amikor kész, megsózom, borsozom és tálkába kanalazom.
Tipp: Ha van otthon, jót tesz neki egy marék aprított petrezselyem zöldje.