HTML

Sokrecept

sokrecept

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Pizza alaprecept

2008.10.30. 21:27 gofie

Pizza alaprecept

A  pizza egy olasz eredetű étel, mára már az egész világon elterjedt. Alapja egy lapos kenyérféle,ez a pizzatészta, melyet paradicsomszósszal borítanak. Az alapra különböző feltéteket tehetünk pl: gombát, sonkát, szalámit, kukoricát, kagylót, tonhalat stb.

 

 

 

Hozzávalók:


3 csésze (1 csésze 250 ml) sima liszt
1 csésze langyos víz
3 ek. olaj
1 tk. balzsamecet/ borecet, fűszeres ecet, vagy sima is jó:)
1,5 - 2 tk. só
1 tk. cukor
1 tk. porélesztő

Elkészítés:


A hozzávalókat alaposan kidolgozzuk, 1 órát kelesztjük, majd gáztepsi méretű korongra nyújtjuk/ kézzel kihúzzuk úgy, hogy középen vékonyabb, a szélén kicsit vastagabb legyen (egyrészt autentikusabb, másrészt jobban is sül így: a közepén sem marad nyers a tészta a nedves feltét alatt).
A feltéttel együtt tesszük forró sütőbe. Elég gyorsan sül, nem szabad kiszárítani!
Ez az adag négy személyre elegendő, de ketten is meg lehet enni:) Természetesen lehet adagonként is sütni.

Tipp: Ugyanebből a tésztából pizzakrémes csavart masnikat, csigát vagy baguette-et is lehet készíteni, a tésztát pedig ízlés szerint lehet fűszerekkel különlegesebbé tenni.
Ha van otthon sör vagy fehérbor, néhány evőkanálnyi (vagy akár 1 dl) vizet helyettesítsünk vele, még sokkal könnyebb és finomabb is lesz a tészta! Ilyenkor, ha száraz bort használunk, nem kell a tésztába ecet.

Szólj hozzá!

Címkék: receptek recept pizza pizzák pizza recept pizza receptek pizzaalap pizzafeltét

A bejegyzés trackback címe:

https://sokrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr77741362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.