HTML

Sokrecept

sokrecept

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Bruschetta recept

2008.10.30. 19:31 gofie

Bruschetta recept

A bruschetta közép-Olaszországból származó étel, amit már a XV. században is fogyasztottak. Pirított kenyérszeletet jelent, amit alapesetben fokhagymával dörzsölnek be, extra szűz  olívaolajjal locsolnak meg, majd sóznak és borsoznak.

 

Hozzávalók:

1 db bagett

6-8 koktélparadicsom

2 szelet bacon

12,5 dkg mozarellagolyó

1 kisebb fej lilahagyma

bors

olívaolaj

balzsamecet

bazsalikomlevél

 

Bruschetta elkészítése:

Felvágjuk a bagettet és sütőben vagy kenyérpirítóban megpirítjuk. A baconszeleteket kevés olívaolajon ropogósra sütjük. A mozzarellát lecsepegtetjük és felszeleteljük. A koktélparadicsomokat megmossuk és félbevágjuk. A hagymát felcsíkozzuk. A fél bagetteket megkenjük kevés olívaolajjal, ráhalmozzuk a bacont, a paradicsomokat, a mozzarellát és a hagymát, megszórjuk sóval és borssal, csepegtetünk rá olívaolajat és balzsamecetet, végül bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

Tipp: Vacsoraként és előételként is fogyasztható. Elkészítése rendkívül egyszerű, mégis különleges.

 

Szólj hozzá!

Címkék: előételek receptek recept bruschetta recept könnyű ételek vacsora receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://sokrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr98741150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.