HTML

Sokrecept

sokrecept

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Hortobágyi húsos palacsinta recept

2008.11.06. 18:24 szormee

Hortobágyi húsos palacsinta recept

Előételként és főételként is fogyasztható.Igazi Hungaricum!!!

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

Palacsintához:

20 dkg liszt
2 db tojás
5 dl tej (lehet felerészben szódavíz is)

palacsintasütő kikenéséhez kevés olaj

Töltelékhez:


40 dkg csirke-, vagy sertéspörkölt
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt (étkezési keményítő is lehet)

 

A hortobágyi húsos palacsinta elkészítése:

A palacsintatésztát csomómentesre kikeverjük, majd állni haggyuk legalább fél órát. A pörköltet leszűrjük és a húst ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk, turmixoljuk. Ehhez kevés szaftot és tejfölt adunk, hogy krémes masszát kapjunk.A palacsintákat megtöltjük ezzel a masszával, majd feltekerjük őket.Hőálló tálba tesszük a palacsintákat szépen sorban.Ezután a szaftot a liszttel besűrítjük és a palacsintákra öntjük, majd a sütőben jól átmelegítjük az egészet.

Tipp: A palacsintákat ki is ránthatjuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) mielőtt a tepsibe helyezzük őket.

Szólj hozzá!

Címkék: előételek receptek recept palacsinta hortobágyi húsos palacsinta cukkini receptek palacsinta recept palacsinta receptek húsos receptek húsos ételek hortobágyi palacsinta hortobágyi palacsinta recept

A bejegyzés trackback címe:

https://sokrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr12754432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása