HTML

Sokrecept

sokrecept

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Bolognai spagetti recept

2008.10.30. 20:16 gofie

Bolognai spagetti recept

Emilia és Romagna között a térképen nem látható pontos határvonal, s Bologna, a tartomány főváros kifejezetten ragaszkodik hozzá, hogy sem ide, sem oda nem tartozik. Egyszerűen Bologna. Az olaszoknak a pizza után a második leghíresebb ételük a „bolognai spagetti”, de ez a név Bolognában és Emilia Romagnában őszinte felháborodást kelt. Arrafelé az járja, hogy óvakodni kell az olyan vendéglőstől, aki „bolognai spagettit” kínál, mert vagy nem ért az olasz konyhához, vagy kizárólag a turisták pénztárcája érdekli. A bolognai húsmártást ugyanis főként tagliatellével, azaz házi készítésű tojásos szélesmetélttel fogyasztják.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

darált hús (csirke, pulyka, sertés, amelyik szimpatikus) (nagyjából fejenként 10 dkg)
sűrített paradicsom
hagyma (2 kisebb fej)
olaj
piros paprika, darált paprika
só, bazsalikom, majoránna, kakukkfű, oregano
tészta (nagyjából fejenként 10 dkg)
reszelt sajt (az olaszok parmezánt használnak)

Bolognai spagetti elkészítése:

Az olajat felhevítem, beleteszem az apróra vágott hagymát és megdinsztelem. Rászórok kevés piros paprikát, majd belerakom a darált húst. Az egészet megpárolom egy kicsit. Ezután beleteszem a sűrített paradicsomot. Amennyiben van otthon házilag készített paradicsomlé, abból öntök bele 3-4 dl-t, ha nincs, akkor egy nagyobb doboz sűrített paradicsomot összekeverek langyos vízzel, és azt adom hozzá. Teszek bele egy teáskanál darált paprikát is, megsózom. Kis lángon főzöm kb. 15 percig, néha megkeverem. Közben megfőzöm a tésztát. Amikor a hús már majdnem kész, belerakom a fűszereket és még főzöm 5 percig. Leszűröm a tésztát, és friaaen tálalom az ínycsiklandó bolognai spagettit.Mindenki ízlés szerint szórja meg reszelt sajttal.

Tipp: Spagetttitészta helyett pennét is használhatunk.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: spagetti receptek recept bolognai vacsora receptek bolognai spagetti spagetti recept spagetti receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://sokrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr82741226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása